16 - Cesc Poch i Ros

Militant 18.131 (Terrassa)

Cesc Poch i Ros
Cesc Poch i Ros

Terrassa, 1970. Historiador i sindicalista. Director general de l'Agència Catalana de la Joventut.
Vaig entrar a militar a ERC, i a les JERC el 1991. Abans ho havia fet al Moviment de Defensa de la Terra (MDT) del 1985 al 89 i a Catalunya Lliure del 1989 al 91. Fundador de MAULETS i del Bloc d'Estudiants Independentistes (BEI) el 1987, vaig ser membre de les seves Direcció Política i Executiva Nacional, respectivament.
En l'àmbit estudiantil vaig ser coordinador del BEI a la Facultat de Lletres, al conjunt de l'UAB i membre de la Junta de Govern de la universitat.
He estat portaveu de les JERC de Terrassa, membre de la Comissió Executiva nacional de les JERC i fundador de l'Acampada Jove. També he estat president de la secció local d'ERC de Terrassa, membre de la comarcal d'ERC en diverses etapes i president del Fòrum Sindical d'ERC.
Insubmís al servei militar obligatori, vaig participar activament en el moviment antimiltarista. He realitzat projectes de cooperació a El Salvador, a l'Iraq i al Rif, al Marroc. Vaig participar en diversos Fòrums Socials Europeus (Niça, Gènova, Londres, Barcelona i París) i en espais del moviment alterglobalitzador.
Vaig ser el primer Coordinador Nacional de l'AVALOT-Joves de la UGT de Catalunya, del 1997 al 2000, sindicat al qual estic afiliat i del qual he estat Secretari General a la comarca d'Osona del 2000 al 2016, anys en que vaig estar vinculat al Lluçanès. Vaig impulsar i participar en els projectes Sindicalistes per la Sobirania i Sindicalistes per la República.
He estat membre del Consell de direcció del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), del Consell Català de la Formació Professional i de diversos espais de promoció econòmica i l'ocupació a Osona, el Lluçanès i Terrassa.
Del 2008 al 2011 vaig editar la Revista Mà, gratuït per a nouvinguts, fet en català i amb resums en 5 idiomes, que tenia dues edicions a Osona i al Camp de Tarragona, projecte pel qual vam rebre el Premi Paco Candel i el Premi d'acció cívica als mitjans de comunicació.
Actiu a l'escoltisme des d'infant, vaig ser Cap d'Agrupament, Responsable Pedagògic de demarcació i membre dels Equips Generals de Minyons Escoltes i Guies de Catalunya.
En l'àmbit cultural he tirat foc amb els Diables de Sant Llorenç i des de fa 28 anys faig castells amb els Minyons de Terrassa, entitat de la qual he estat president del 2014 al 2017. Amb formació musical, he participat en diversos projectes artístics, sobretot en l'àmbit dels espectacles infantils.
Soci d'Omnium Cultural, de SOM Energia, participo en projectes de finances ètiques i economia del bé comú.