26 - Antoni Vélez i Barajas

Militant 37.959 (Sant Adrià de Besòs)

Antoni Vélez i Barajas
Antoni Vélez i Barajas

Sant Adrià de Besòs 1985. Llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per l'UAB. Només acabar la carrera vaig treballar breument al món de l'esport. Després, vaig reinventar-me i juntament amb la meva parella (que pocs anys després es va convertir en la meva dona), vam fundar una petita empresa familiar dedicada al màrqueting digital.

A Sant Adrià he desenvolupat la meva vida social i política, durant molts anys en el món associatiu, després com a president local d'ERC i des del 2014 com a regidor a l'ajuntament. Juntament amb el meu company regidor, vam ser els primers electes d'ERC en entrar a l'ajuntament des dels temps de la República. Durant aquella legislatura, vaig tenir l'honor de ser conseller comarcal.

Passar de ser la setena força i poc més del 3% del vot, a ser segona força a Sant Adrià té un mèrit increïble, ja que hem estat històricament una de les "places" més complexes per l'independentisme de tot el territori. Hem trencat tabús i estigmes a base de picar molta pedra, mai preguntant d'on vens o que parles, sinó preguntant on vols anar.

La meva voluntat de ser conseller nacional es basa justament en això, en compartir i ajudar amb les experiències de la meva petita però orgullosa ciutat. A continuar sumant persones al projecte de construir una República, i fer d'ERC l'eina per fer-ho possible. Amb aquest objectiu sempre al cap, però sense oblidar-nos mai de la quotidianitat, perquè si una cosa demostra fer política municipal a barris com els nostres, és que només serem creïbles si podem millorar i ajudar als ciutadans també en el seu dia a dia.