28 - Eugeni Villalbí i Godes

Militant 24.822 (BCN-Les Corts)

Eugeni Villalbí i Godes
Eugeni Villalbí i Godes

Ebrenc de naixement i barceloní d'adopció, naixo a La Sénia (Montsià) el 1978 i arribo a Barcelona el 1996, on després dels estudis universitaris m'hi quedo a viure, a treballar i posteriorment hi formo una família amb el meu marit i el meu fill. Sóc Enginyer Tècnic d'Obres Públiques especialitzat amb Serveis i Transports Urbans (UPC) i he realitzat estudis del M2-Master d' “Urbanisme, amégament et transports” especialitzat en “Métropolitain Stratégies” de Institut Français d’Urbanisme (Université París-Est Marne-la-Vallée). Actualment (des de l'abril del 2017) sóc el project officer de l'Observatori Mundial Metropolis, a Metropolis, l'associació mundial de grans ciutats i àrees metropolitanes.

Amb la meua arribada a Barcelona, em vaig afiliar a les JERC (Jovent Republicà) on hi vaig militar activament fins el 2006 desenvolupant tasques a tots els nivells, des del casal de Les Corts, passant per la Federació de Barcelona, fins a l'Executiva Nacional i la Presidència del Consell Nacional. El 2000 m'afilio a ERC. Una militància que he mantingut activa durant molts anys a nivell de casal on he sigut membre de l'executiva i he assumit la presidència en dos mandats. Posteriorment he estat membre de l'executiva d'ERC-Barcelona, membre de la Coordinadora LGTBi i Conseller Nacional.

A nivell institucional he estat assessor del grup municipal d'ERC-Barcelona en àmbits de drets civils, sostenibilitat i joventut (2003-2005). Director del Programa per al Col·lectiu LGTBi de la Generalitat de Catalunya (2005-2006). I finalment he assumit la Secretaria General de Joventut de la Generalitat de Catalunya (2006-2011). Vaig formar part de l'equip de campanya de l'Alfred Bosch a les eleccions municipals del 2015, i del 2015 al 2017 he sigut el Coordinador d'ERC al Grup Parlamentari de Junts pel Sí.